Biopåsar med tryck

Minsta antal: 5000 st.

Biopåsar är komposterbara och biologiskt nedbrytbara påsar baserade på naturliga råvaror (läs mer om skillnaden mellan biologiskt nedbrytbar och komposterbar här – extern sida). Påsarna är tillverkade av Mater-Bi, som är en råvara huvudsakligen baserad på stärkelse från plantor, och bryts naturligt ned till beståndsdelar som inte är skadliga för miljön. 

Påsarna är certifierade enligt den Europeiska standarden EN 13432, som ställer stränga krav på produktens produktion, beståndsdelar, nedbrytbarhet och komposterbarhet. Påsarna produceras i vår egen fabrik i Norge.

Påsens egenskaper under användning är för övrigt de samma som med vanliga plastpåsar, men det är viktigt att påsarna förvaras skyddat från direkt värme, solljus och fuktighet. Påsarna bör lagras i normal luftfuktighet. Påsarnas användningsegenskaper försvagas efter en viss tid, och vi rekommenderar bara lagring upp till ett år.

 

Valmöjligheter

 

1. Påsens storlek

Vad är användningsområdet och vilken typ av varor skall påsen rymma? Är du osäker vilken storlek du behöver, hjälper vi dig gärna. I första hand levererar vi nu biopåsar i följande i fyra storlekar med utstansade handtag (formatet anges i bredd x höjd.):

bioposer_strl

45x50 och 60x50 cm levereras med förstärkt nedvik och 4 cm botten. Kontakta oss för information om andra storlekar.

 

2. Design och utformning

När det gäller påsens utseende är det ett hav av möjligheter. Vi producerar påsarna i enlighet med ditt företags grafiska profil och färgpalett, men vi kommer gärna även med förslag.

Vi rekommenderar däremot att du i största möjliga mån begränsar både antal tryckfärger och storlek på trycket, för att göra påsen mest möjligt miljövänlig. Att täcka hela påsen med tryck bör undvikas, då detta kan påverka påsens nedbrytbarhet. Vårt råd är att försöka begränsa designen till ett enkelt logotryck i en färg för ett nedtonat och miljövänligt intryck.

 

Vi skickar ett priserbjudande

Använd schemat för att kontakta oss för ett förutsättningslöst erbjudande. Uppge gärna så mycket information som möjligt om dina önskemål, men du behöver inte ta ställning till allt. Tänk på att vi är här för att hjälpa dig, och vi kommer gärna med förslag.

Om du har tryckfiler klara, kan dessa laddas ner här. Tryckfilen bör förslagsvis levereras i ai-, eps- eller pdf-format, men andra filtyper kan i vissa fall fungera. Behöver du hjälp till logo- och profilutveckling, har vi grafiska designers som jobbar med detta, och som kan komma fram till det rätta utseendet för ditt företag.
Fina erbjudanden på mail? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Se vår personuppgiftspolicy för att läsa hur vi behandlar personupplysningar och vilka rättigheter du har